FAQ spørgsmål & svar

Hvordan tilmelder man sig teoriprøve?

Når du har indbetalt kr 700 til vores konto, kontakter du din kørelærer, som booker din prøve. De 700,- dækker politiets prøvegebyr, samt oprettelse og administration. Prøvegyret dækker også første praktiske prøve.

Hvor betaler man?

På vores bank konto eller kontant til læreren. Kontonummeret findes under Kontakt Os

Er det sværere at køre en bil med 200 heste?

Nogle tror det er sværere at køre en kraftig motor og bilen render afsted med dem. Det er kun folk, der aldrig har prøvet det. Tværtimod sparer man mange gearskift (eller man kan ofte glemme at geare ned, og stadig have trækkraft), og kan lettere følge trafikken fra lave og høje gear. Fordelen ved benzin -når der er moment nok, er en langt mere smidig og rent trækkende motor. Samtidig er vi ikke så miljøfjendske som oilebrænder motorer, der kører diesel og ryster og støjer ; spøg til side – nye dieselmotorer er blevet gode, men en motor der bryder den danske topfart i 3 gear, og fint trækker 5.gear ved 30 km/t må siges at være smidig.

Hvornår kan man starte på sit kørekort?
Det er muligt at starte på sin undervisning 3mdr før man fylder 17. Teoriundervisning kan endda startes et par uger før.
Må man komme til teoriprøve før man fylder 17?
Det er muligt at starte på sin undervisning 3mdr før man fylder 17. Teoriundervisning kan endda startes et par uger før.
Er teoriundervisningen på samme ugedag?

Ja. Vi kalder det for Mandagshold, Tirsdagshold osv. Vores teorikursus varer kun 8 aftener, da vi mødes ca 3 timer pr. teorigang i modsætning til de fleste skoler, hvor man kun er halvanden time til teori ad gangen. Dette strækker naturligvis kørekortet ud.
Vi er altid åbent lidt før, så der også er plads til spørgsmål, og en smiler.

Kan man springe teorihold?

Hos minKøreskole.dk er du velkommen til at flytte teorihold, hvis du ønsker. Pga. selvvalgt pause eller ønske om anden ugedag. Så længe undervisningen modtages i rækkefølge. Du må erstatte én af teorigangene med selvstudie. Pauser op imod 3-5 mdr. bliver accepteret af politiet. Pausereglerne er klart beskrevet i din lektionsplan på side 3.

Hvornår skal jeg aflevere læge attest?

Hvis du vil skarpt til teoriprøve efter dit hold er færdigt (normalt 8 uger), kan vi fint være på forkant med ventetiden til prøverne, hvis vi har din læge attest senest en måned efter holdstart. Modtager vi den senere plejer det stadig at virke, men man kan risikere få ugers ekstra ventetid afh. af sæson. Læge attesten godkender køreskolen sammen med dit Førstehjæpsbevis på borgerservice, inden teoriprøve datoen kan fastsættes.

Hvornår foregår Køreteknisk Kursus?

Normalt placeres turen til Køreteknisk Anlæg lige efter teoriprøven, så du er bedst muligt rustet til øvelserne med bl.a. hårde opbremsninger og udskridning på glat vej. For nogle elever kan det være nødvendigt med ekstra lektioner, for at kunne betjene bilen fuldt ud alene, uden læreren lige op af sig. Kurset skal dog være afholdt inden køreprøven, naturligvis.

Kan man skifte kørelærer ?

Naturligvis kan du det! Ønsker du anden lærer, siger du bare til. Stemning og kemi skal passe rimeligt uanset hvem der er utilfreds. Det kan også bare være at en af vores andre biler passer bedre til din størrelse eller temperament.

Hvilken bil kører man i til køreprøven ?

Du kommer til prøve i den bil du er vant til fra køretimerne. Stort set alle kører en opvarmings lektion lige op til prøven sammen med læreren. Til prøven kommer den prøvesagkyndige ind på kørelærerens plads, tjekker papirer samt pas, overhører i bilteknik og dirrigerer dig bagefter rundt på turen.

Håber du fik belyst nogle af dine spørgsmål, ellers er du mere end velkommen til at kontakte os!